MERYEM UZERLİ'YE TAM NOT

Muhteşem Yüzyıl’da Hürrem’i canlandıran Meryem Uzerli, ilk bölümdeki performansıyla seyirciyi kendisine beğendirdi.
?Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem rolünü canlandırmak için Almanyadan Türkiyeye gelen genç oyuncu Meryem Uzerli, ilk bölümdeki performansıyla göz doldurdu.

Senaryosunu Meral Okayın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylanın yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisi, önceki akşam ilk bölümüyle ekrana geldi. Kanuni Sultan Süleyman rolünü Halit Ergençin üstlendiği dizinin en çok dikkat çeken ismi, Hürremi canlandıran Meryem Uzerli oldu.

YURTDIŞINDA DA OYUNCU ARANDI

Hürrem rolü için Türkiye genelinde devlet ve şehir tiyatroları, oyunculuk eğitimi veren kurslar ve konservatuvarlarda araştırmalar yapıldı. Karaktere uygun adaylar, deneme çekimleri için kamera karşısına geçirildi. Aynı zamanda Amerika, Almanya, Hollanda, İngiltere, Makedonya, Hırvatistan ve Bulgaristandaki ajanslarla da kasta uygun, Türkçe bilen oyuncular için iletişime geçildi.

4 DİL BİLMESİ ETKİLİ OLDU

Yaklaşık sekiz ay süren araştırmaların ardından, Almanya?da yaşayan 27 yaşındaki Meryem Uzerlide karar kılındı. Uzerli?nin, oyunculuk gücünün ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra birden fazla dil (Almanca, İngilizce, Türkçe ve Rusça) bilmesi de role seçilmesinde etkili oldu. Oyunculuk eğitimi alan ve Almanyadaki birçok dizi, film, tiyatro oyununda rol alan genç oyuncu, Hürrem rolünü canlandırmak için Türkiyeye geldi.

SEYİRCİ BEĞENDİ

Padişahların cariyelere nikâh yapmama geleneğini yıkarak, Kanuni Sultan Süleyman?ın nikahlı eşi olmayı başaran Hürrem rolünü canlandıran Meryem Uzerli, ilk bölümdeki performansıyla izleyiciden tam not aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder