MUHTEŞEM YÜZYIL NEREDE ÇEKİLİYOR?

5 Ocak 2011 Çarşamba akşamı Show Tv ekranlarında olacak Muhteşem Yüzyıl nerede çekiliyor?Kanuni Sultan Süleyman olarak seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanan Halit Ergenç’in kostümleri yaklaşık 3 ayda özel kumaşlarla dikildi.Yine özel hazırlanan kavuk üzerine elmas, yakut ve zümrütlerle süslenmiş üç ayrı broş bir araya getirilerek oluşturulan mücevher dikildi. Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman’ın kullandığı yakut ve elmaslarla süslenmiş altın zihgir, Halit Ergenç için özel olarak tasarlandı.
Çekimleri başlamadan büyük yankı uyandıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin hazırlık süreci, yaklaşık bir buçuk yıl sürdü. Senaryosu, kostümleri ve dekoru Osmanlı ve dünya tarihine ait, seyahatnameler, yönetici listeleri ve belgeler güvenilir kaynaklardan derlenip, tarih danışmaları tarafından sürekli denetlenerek hazırlandı.
Topkapı Sarayı’nda yapılan çekimlerin yanı sıra yılın beklenen projesi “Muhteşem Yüzyıl” için 2100 metrekare alan üzerine dev bir plato kuruldu. Dekorda gerçeğine en yakın dokunun oluşturulabilmesi için Topkapı Sarayı başta olmak üzere dönemin tarihi mekanları pek çok kez ziyaret edildi. Dizi için yaratılan 12 farklı mekan saraydaki sanatsal ve kültürel görseller temel alınarak kuruldu. Ayrıca dizinin çekimleri Topkapı Sarayı’nın avlusu ve birçok tarihi mekanda da devam ediyor.
Dekor tasarım ve uygulamasını Zafer Kanyılmaz’ın, sanat yönetmenliğini Nilüfer Giritlioğlu’nun, kostüm tasarımlarını Serdar Başbuğ’un üstlendiği dizinin senaryo aşamasında tarih danışmanları olarak; Deniz Esemenli ve Erhan Afyoncu görev aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder