MUHTEŞEM YÜZYIL YENİÇERİ ARIYOR

... iş...
LÜTFEN YORUM YAPALIM:)
MUHTEŞEM Yüzyıl dizisinin yeni sezon savaş sahneleri Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış Edirne’de çekilmeye başlandı. Roman gençlerin at üstünde rol alacağı dizi çekimleri için günlük 25 liraya 200 figüran aranıyor.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Osman İmparatorluğu’nda Kanunu Sultan Süleyman’ın dönemi anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisinin yeni sezon çekimleri Edirne’de başladı. Eski Edirne Sarayı’nın bulunduğu Sarayiçi, Meriç Nehri, Tunca Nehri kenarı ve merkeze bağlı Habiller Köyü’nde başlanan çekimlerde Roman gençler de at üstündeki yeniçerileri canlandırıyor.

Edirne’deki savaş sahneleri için yapım şirketi Edirne Valiliği’nden Sarayiçi, Habiller Köyü, Eski Cami ve II. Beyazıt Külliyesi için izin istedi. Ancak Edirne Valisi Gökhan Sözer sadece köydeki ve Sarayiçi’nde yapılacak çekimleri onayladı, diğer tarihi mekanlarda çekim yapılmasına izin verilmedi.

Sabah erken saatlerde eski Edirne Sarayı’nın bulunduğu Sarayiçi ve Habiller Köyü’nde savaş sahnelerinin çekimlerine başlandı. Dizinin çekim ekibinin çeşitli otellerde konaklayacağı belirtilirken, dizinin başrol oyuncusu olan ve Kanunu Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç’in kendi sahnelerinde İstanbul’dan gelip, çekimlerin ardından döneceği belirtildi. Dizide Pargalı İbrahim Paşayı canlandıran Okan Yalabık’ın katıldığı ve 15 gün sürecek savaş sahneleri için Edirneli roman gençler de rol alacak. Özellikle atlı askerleri oynayacak Romanların yanı sıra 200 figüran aranıyor. Kentteki öğrencilerden seçilen figüranlara günlük 25 lira ve yemek verileceği belirtildi.

EDİRNE OSMANLININ İKİNCİ BAŞKENTİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun Bursa’dan sonra ikinci başkenti olan Edirne, 1361 yılında Murad Hüdavendiğar tarafından Bizanslılar’dan alındı ve Osmanlı topraklarına katıldı. Osmanlı İmparatorluğunun ikinci başkenti olan İstanbul’un fethine kadar 90 yıl boyunca Osmanlı başkenti olmuştur. 
... iş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder