Rüyada adem peygamber görmek


Rüyada Adem peygamber niyetine kutsal bir kişi görmek, o dönemde olmasını istediği birçok şeyin gerçekleşeceğini belirtir. Adem Dünyada ilk rüya gören ve bunu ilk defa yorumlayan olduğu için; tabir ilminde başarılı olmaya, Hacca gitmeye ve dostları ile bir araya gelmeye, uzak yerlere seyahate çıkmaya işaret eder.

Rüyada Adem (a.s.) in görülmesi; günah işlenmiş olabileceğine ve tövbe edilmesi gerektiğine işarettir. Çoğu zaman rüyada Adem (a.s.) in görülmesi; baba, padişah ve ilim ile yorumlanır.
Bir kimsenin rüyasında Adem (a.s.) i kendi suretinde görmesi; eğer ehli ise valiliğe yükselir. Rüyasında Adem (a.s.) in kendisiyle konuştuğunu görmesi; o kimsenin ilim sahibi olacağına işaret eder.
Hz. Adem (a.s.) i rüyada görmek; uzun sürecek keder ve üzüntüden sonra büyük bir sevinçle karşılaşılacağına delil sayıldığı gibi, çok sayıda çocuk sahibi olunacağı ve hacca gidileceği ile de yorumlanır.
Bazı tabircilere göre: Rüyada Adem (a.s.) i görmek; başka uzak ülkelere yolculuk yapılacağına, bazen de hata ve unutmaya, hileye ve doktorlarla iyi geçinmeye yorumlanır.
Yine Adem (a.s.) i görmek; rüya sahibinin rüya yorumcusu olacağına bir delildir. Çünkü yeryüzünde ilk rüya gören ve gördüğü rüyayı ilk tabir eden Hz. Adem (a.s.) dir.
Rüyasında Hz. Adem (a.s.) i noksan gören kimsenin; büyük işlerinden birisi noksan kalır, kazancı ve mesleği değişir. Hz. Adem (a.s.) i iyi halde gören kimse büyük hayırlara kavuşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder