Rüyada adet görmek görmek


Bu rüya tabirine, rüyada adet görmek ve rüyada ay başı olmak yada rüyada hayız olmak şeklinde yapılacak aramalar ile ulaşabilirsiniz:
Rüyasiında adet olduğunu görmek, dini inancında şüphe yada fesat olduğuna işaret eder. Rüyada karısının adet olduğunu görmek, hayatta işlerinizin zorlaşacağına delalaet eder. Ancak karısı iyi ve dürüst bir kadınsa, imanının sağlam olduğuna işarettir.
Bir kadının adet olduğunu görmesi, onun bir mala sahip olacagina delalet eder. Gerek erkek ve gerek kadin hayiz olduğunu ve gusül edip elbisesini giydigini görmesi, dünyada ve ahirette istegine kavusacagina işarettir.
Ünlü rüya yorumcularına göre rüyada adet olmayı görmek yalan söze işarettir.

Ebu Said El-Vaize derki: rüyasında bir kadının ay başı olduğunu görürse, eğer kişi kısı ve çocuk sahibi olamıyorsa bir çocuğu olacaktır.

Es Salimiye göre ; yaşlı bir kadının kendisini kirlenmiş olarak görmesi ecelinin yaklastiğına, küçük kızın bu rüyayi görmesi bekaretinin gideceğine, bir rivayete göre ihtiyar kadin ile küçük kizin hayiz görmesi ölüme, diğer bir rivayete göre de, küçük bir kız çocuğunun hayız olduğunu görmesi evlenecegine işarettir.

Bir baska rivayete görede: Rüyada adet olmak, gören kişinin mahremine yakınlıkta bulunur. Kadın kendisinin hayız olduğunu görse, günah sayilan bir işe karışır. Yıkansa günahtan tevbe eder, üzüntü ve kederi gider. Bir kadın kendisinde adet kanı olmayan bir kana bulaştığını görürse, kendisi için bir adet haline gelen ve kurtulmak istediği halde kurtulması kolay olmayan bir suç ve kabahatta bulunur.

Bir kadın rüyada adet olduğu halde eşinin kendisi ile ilişkiye girdiğini görürse, kocasıyla bulundukları yerden(köy kasaba veya şehirden) göç ederler. Bazı tabirciler, erkegin kendisini adet olduğunu görmesini, yalan söylemesi olarak yorumluyorlar. Başka bir rivayete görede ; Erkeğin rüyada hayiz olduğunu görmesi, kendisine helal olmayan bir kadınla ilişkiye girmesine delalet eder. Karısının aybaşı olduğunu gören kimsenin iş hayatında durgunluk olur. Haniminin hayiz olduğunu gören kimse, arzu ve istekleri yasaklanir, arzusu na kavusmadan mahrum olur. Adet olmak, dinde oruç ve namazda eksikliği demektir. Adet olmanın hastalığa işaret olduğu da söylenmektedir. Hamile bir kadının rüyasında adet olması erkek çocuk doğurmasına delalettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder