Eyy Aşk! Nerdesin Sen Aslında

Havvanın elmayı yemesi miydi mesele, yoksa bir elmanın iki yarısı olma gayreti miydi bilinmez; en çok aşk üstüne şiirler şarkılar yazılıyordu. Ve herkesler aşkın peşinde, aşkla birlikteydi.

Kiminin umutsuzdu,kiminin dünyalar kadar büyük, kiminin bitmiş, kiminin ise henüz karşısına çıkmamıştı. Beklenir miydi ki aşk?Gelsin çabucak diye kapı pencere açık mı tutulmalıydı?

Sanki aşk söz dinlerdi. Aşık olmaya hazırım dediğin an gelir, kendi için ayrılmış yere kurulurdu. Ne zaman görülmüş ki aşkın kalıplara sokulduğu. Siz deprem çantasıhazırlar gibi hazır olun aşka demek geliyor içimden. Yoksa altında kalırsanız aşkınızın kim kurtaracak sizi o yıkıntıların arasından?

Lise yıllarıydı sanırım. Meraklı günlerimden birinde (belki de aşık olduğum günlerden biriydi) aşk, ne anlama gelir diye kitaplara gömülmüşüm. Yanında bulunan bitkiyi sarıp sarmalayıp görünmez hale getiren aşeke'nin hikayesi nasıl da etkilemişti o yaşlarda beni. Artık bir bütündü yanındaki ağaçla. Ne o tek başına bir ağaçtı ne de aşeke. Aşk vardı artık. Tek yürek, tek beden vardı.

Hepsinin bir nihayeti vardı belki. Bitimliydi. Sonuna doğru kalp atışları yavaşlayıp, aşk ölümünü ilan ediyordu. Dönüştürülememişse, aşk bitmeye mahkumdu. İlk adım gibiydi sanki. Aşk aslında başlangıçtı. Öyle büyük bir heyecan duymalıydı ki, adı aşk olsun, sağlam temellere otursun. Yürümeyi de böyle öğrenmedik mi?

Hepsi bitimliydi ya, biri vardı ki o başkacaydı. Aşkların en büyüğüydü ilahi aşk; ateşi gittikçe büyüyor, harlandıkça harlanıyordu. Ne diyebilirim ki. Aşkın en yoğun halini benim kelimelerim anlatmaya yetmez ki...

Eyy aşk! Söyle hadi! Sen aslında dışarda değil, içimizde bir yerlerde mi saklanıyorsun? Görmek için seni insanlar kendileriyle mi konuşmalılar? Yoksa kaynağı yanlış yerde aramaktan mı yaşanıyor bunca ızdıraplar? Hadi söyle! Ben bir bebeğin gözlerine bakarken, kayaların arasında çıkmış çiçeği seyrederken, yeşille büyülenirken, sen hep ortalıktasın aslında.

Ne çok şey var söylenecek hakkında. Eminlik olmadığından aşkta, belkiler çokçadır yazılanlarda. His bilinmezdir ya biraz da. Kendinden bile şüphelenir insan bazı anlarda...

Şimdi Söyle! Eyy aşk! Nerdesin sen aslında?

Seslisohbet / Seslichat / Sesli / Chat / Medikal / Ortopedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder