MUHTEŞEM YÜZYIL DÜNYAYA AÇILIYOR


Türkiye’de Büyük bir tepkiyle karşılanan ve günler süren protestolara maruz kalan dizi Muhteşem Yüzyıl için başta Avrupa olmak üzere br çok ülke diziyi ülkelerinde yayınlamak için sıraya girdi.

‘Muhteşem Yüzyıl’, Cannes’da düzenlenen MIP Televizyon Fuarı’yla dünyaya açıldı. Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin katıldığı partide, Asya’dan Güney Amerika’ya kadar 40 ülke, diziye talip oldu

SHOW TV’de yayınlandığı ilk günden itibaren tartışmalara neden olan ‘Muhteşem Yüzyıl’, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIP Televizyon Fuarı’na katıldı. 107 ülkeden yaklaşık 1500 satıcı, 4000 alıcının katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, İzzet Pinto, ‘Muhteşem Yüzyıl ile dünya kanallarının karşısındayız. Hindistan, Venezuella hatta Güney Amerika’dan bile talep aldığımızı düşünürsek, hem şirket olarak bizi hem de Türk dizilerini dünyada bambaşka bir yere taşıyacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yaklaşık 40 ülke diziyi yayınlamak istiyor’ dedi. Dizinin ‘Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli, kırmızı kıyafeti ve güzelliğiyle gecenin ilgi odağı oldu. Bir önceki dizisi ‘Binbir Gece’yle Balkanlar ve Ortadoğu’da tanınan Halit Ergenç de hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

13. bölümde yine rekor
‘MUHTEŞEM Yüzyıl’ ekibi Cannes’daki partide olduğu saatlerde yayınlanan dizinin 13. bölümü yine zirveden inmedi. Pargalı İbrahim’in sarayı terk ederek, ailesinin yanına gittiği bölüm, AB’de 23.4 reyting, 53.6 izlenme payı aldı. Tüm kişilerde ise 16 reyting, 37.2 izlenme payına ulaşan dizinin özeti bile ikinci oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder