Sosyal ağın yıldızı ‘Muhteşem Yüzyıl


 

Sosyal medya ajansı The Netfork’un sosyal medya mecraları üzerinden yaptığı ölçümlenmeye göre Muhteşem Yüzyıl zirvede.

Digital Age’e göre, The Netfork’un sosyal medya takip aracı Meltwater Buzz’ı kullanarak yaptığı çalışmada, 21-27 Mart 2011 tarihleri arasında yayınlanan toplam 57 dizi ve programla ilgili sosyal paylaşım sitelerindeki yorumlar takip edildi.

Bu altı gün içinde sosyal medya ortamlarında dizilere yönelik toplam 13.015 yorum tespit edildi.

Hakkında en çok konuşulan dizi toplam yorumların yüzde 20′sini alan Muhteşem Yüzyıl olurken, aldığı yorumlar içindeki olumlu atıf payı dikkate alındığında, hakkında en olumlu bahsedilen dizi ilk beş içinde sonuncu sırada yer alan Behzat Ç. oldu.

EN OLUMLUSU BEHZAT Ç.

Muhteşem Yüzyıl dışında, en fazla yorum alan diğer diziler ise sırasıyla yüzde 19 ile Öyle Bir Geçer Zaman Ki, yüzde 11 ile Ezel, yüzde 9 ile Adını Feriha Koydum oldu.

Bu dört dizinin ardından yüzde 7 ile ilk beşin sonuncusu olan Behzat Ç.’ye gelen yorumların yüzde 91′inin olumlu olduğu görüldü. Kendisine gelen yorumlar içinde olumsuzların payının en çok olduğu dizi de Muhteşem Yüzyıl.

Aldığı toplam yorum içinde olumsuz atıf payı en fazla olan ise, kendisi hakkında en fazla yorum yapılan Muhteşem Yüzyıl. Hakkında yapılan yorumların yüzde 21′i olumsuz.

Toplamda alınan olumlu yorumda ise birinci sırayı Öyle Bir Geçer Zaman Ki alırken, Muhteşem Yüzyıl yüzde 16 ile ikinci sırada kaldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder