Uçak Düşüyor

Özel uçakla seyahat eden bir ingiliz , bir alman , bir fransız , bir yunan , bir kürt birde türk varmış.
Herşey normal giderken uçağın motorlarından biri bozulmuş ve pilot yükünü boşaltmaya kara vermiş. Bütün bagajı atmışlar. Uçak bir süre daha uçmuş ve diğer motoruda bozulmuş. Uçak düşüşe geçmiş ve pilot koşarak kabinden çıkmış. Yolculara:
Efendim hepinizin paraşütle atlaması gerekiyor demiş. Yolcular itiraz etmiş biz atlamayız diye. Pilot düşünmüş taşınmış ve yolcularla teker teker konuşmaya karar vermiş.
İngilize gidip: Bayım uçaktan atlamanız gerekiyor kraliçenin emri bu şekilde demiş ve ingiliz paraşütü kapıp uçaktan atlamış.
Almana gitmiş: Halt! Hitler! demiş. Bayım uçaktan atlamanız gerekiyor. Adolf Hitler olsaydı bir alman olarak böyle yapardı demesiyle alman kapmış paraşütü atlamış uçaktan.
Fransıza gitmiş: Monsieur (mösyö) Derhal uçağı terketmeniz gerekiyor rica etsem paraşütünüzü alıp atlarmısınız demiş. Kibarlığa leke sürdürmeyen Fransız almış paraşütü aşağıya atlamış.
Sıra Kürte gelmiş: Beyfendi uçaktan paraşütle atlamak kesinlikle yasaktır yoksa müdahale ederiz demiş yasak lafını duyan kürt almış paraşütü atlamış.
Sıra türke gelmiş: Lan iddaya girerim sen bu uçaktan paraşütle atlayamazsın demiş bizim türk kapmış paraşütü atlarım lan mına koyiim die atlamış aşşağıya.
Bir pilot birde yunan kalmış. pilot yunana gitmiş: Bak türk atladı hadi sende atla demiş ve yunanı aşşağıya postalamış.
Bu fıkradan çıkacak ders: İngilizin kraliçesinden , almanın hitlerinden , fransızın kibarlığından , kürtün yasaklısından , türkün gaza gelmişinden , yunanın türk düşmanlığından korkulur.

Teyze , Ticaret Dehası , Timsah Derisi , Tır , Tokat , Torbalar , Trafik Kazası , Tren Faciası , Türkün Delikanlısı , Uçak Düşüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder